Bildresultat för kvinnorna på fröken frimans tid

Jag önskar verkligen att den här bilden gick att göra mycket, mycket större, men av någon anledning får jag inte till det. Och den här bilden borde inte bara vara större i min blogg, utan i samhället i stort. De här tre kvinnorna har betytt massor för vårt land! Anna Whitlock, Karoline Widerström och Frigga Carlberg.

De, och många andra, kallades ”rösträttskvinnorna” och drev igenom kvinnlig rösträtt i Sverige. Det var ingen enkel kamp de förde. Det krävdes massor av mod, sammanhållning, idérikedom, kunskap och tålamod. Men de fixade det ju till slut, trots massivt motstånd med hån och förlöjligande. Tack för det! Tack för er kamp. För vår skull. För våra döttrars skull.

SVT har visat en fin dokumentär i två delar under julen, som handlat om dessa kvinnor, ”Kvinnorna på fröken Frimans tid”. Se den! Jag såg den med tårarna rinnande ner för kinderna. Kände en enorm stolthet, tänkte att vi får aldrig glömma deras kamp, berättelsen måste leva vidare.