Jag gav mig av på min morgonpromenad, och möttes av en rosa himmel. Ni vet en sådan himmel som inte går att fota, som en ändå försöker fota. Ovanför trädtopparna gnistrade det och dagen började vakna. Vi gick i en timme, Gillis och jag. Delar av turen kunde han vara lös, för det fanns inte en enda människa, eller en enda annan hund ute, vad jag kunde se.
 
När jag kom hem hade älskade dottern vaknat, och vi åt frukost tillsammans, och tände det fjärde adventsljuset. Sedan gick vi ut på Julmarknaden här i Duved. Köpte renkorv och drömde om en fantastisk tovad krans, men den var på tok för dyr. När vi kom hem igen drog vi på oss förklädena och började baka. Ganska fina mästerverk!


 När klockan var tre gick jag iväg till jobbet för att förbereda gudstjänsten i Duveds kyrka. En musikgudstjänst som vi kallar ”Vi sjunger in julen”. Vi inledde den med att bjuda gudstjänstdeltagarna på glögg, där de kom kalla och frusna. Sedan sjöng vi julpsalmer tillsammans, och julstämningen infann sig så där på riktigt. Det är inte långt kvar nu!