Jag var ute och skottade snö från vår gård igår. Det var mulet och grått och jag lyssnade på en podd medan jag skottade. Plötsligt lyfte jag blicken och tittade upp mot pisterna här i Duved, och där sken solen. Den sken så fantastiskt vackert där uppe. Det blev sådana kontraster! Och där uppe jobbade pistmaskinen för fullt, och jag såg några enstaka skidåkare. För nu är det på gång! Pisterna öppnar till helgen.

 Och det blev väldigt tydligt att nu är vintern och skidåkningen här. Jag är ingen stor slalomåkare, inte på något sätt, men jag åker för att det är en bra aktivitet med familjen. Helst av allt åker jag längdskidor. Det älskar jag! Förra året provade jag också snöskor för första gången, och blev väldigt förtjust!

MEN när det är så underbart som på bilden nedan, DÅ älskar jag att åka utför. Här hade vi letat oss till Vemdalsskalet. Det var april. Det var sol. Det var klarblå himmel. Det var icke-isiga pister. Åh, som jag njöt! Längtar efter många sådana skiddagar framöver.