Varje år i adventstid anordnas Åredagen på Copperhill. Det är en dag för alla som bor och arbetar i Åre kommun. En möjlighet att mötas och prata om var Åre står idag och om utvecklingen framåt. Dessutom är det utdelning av priser till Årets Företagare och Nyföretagare samt utmärkelser för Årets Eldsjäl och Årets Guldstjärna.
 
Idag åkte jag dit genom ett snöigt Åre och upp mot ett ännu snöigare Copperhill. Det som slår mig, när jag sitter där i havet av människor, och lyssnar till kommunchefen, Skistars chef, Destinationsbolagets chef och alla andra talare, är den enorma kraft som finns i denna by! Vilka enorma framåtblickar det finns, vilken stark entreprenörsanda!
 
Jag minns att jag tänkte det vid mitt allra första möte med Destinationsbolaget: Himmel, vilken framåtanda! Det var liksom: Ingenting är omöjligt! Och det genomsyrade också denna dag. Åre kommun växer så det knakar, nya bostäder byggs i en hastighet som aldrig tidigare skådats, nya företag etableras… Dessutom närmar vi oss nu VM 2019, som ytterligare kommer stärka denna bygd. Otroligt!
 
Ja, det blir så tydligt att många av dem som nu flyttar hit är entreprenörer, innovatörer, nytänkare. Och många bär på ett mod som är beundransvärt. Och då händer det ju saker! När människor vågar satsa, vågar tro på en framtid här.
Men så är Åre med omnejd också en fantastisk plats på jorden! Vi säger det så ofta till varandra, L och jag. Det är fantastiskt att få bo så här. Med närheten till utomhusaktiviteter och friluftsliv, men också närheten till Åre med ett utbud som i en stad. Den perfekta kombinationen för oss.