I vackraste september åkte vi till Hävvi i Glen, min familj, mina föräldrar, och mina syskon med familjer. Vi hade aldrig varit till Glen förut, och det är lätt att tro att man åker fel. Glen ligger liksom långt ute i ingenstans, kan det kännas som. Man åker till Myrviken, letar sig upp mot Arådalen, och fortsätter ännu en bit. Många mil längs grusväg.
 
Men där ligger till slut lilla samiska restaurangen Hävvi. Det är så häftigt att det går att bedriva restaurangverksamhet på en sådan avlägsen plats! Men det är en vacker plats, ingen tvekan om det. Och när vi var där var det också många andra gäster. Många vandrare och jägare, inte minst.
 
Vi hade också hyrt stugor, så vi kunde stanna över natten. Så när vi kom installerade vi oss och sedan drack vi champagne och firade ett 75-årigt födelsedagsbarn. Men vädret var vackert och vi längtade ut, så vi tog en promenad, hela gänget. Så här vackert var det.

Maten som serverades var förstås komponerad utifrån renkött. Det var väldigt gott och väldigt vackert. Vi fick en mysig kväll tillsammans, och satt uppe länge och pratade. Nästa morgon serverades frukost. Efter det åkte vi hem. Nöjda med Hävvi i Glen. Åk gärna dit, om ni har möjlighet!