Jag tror vi alla längtar efter andrum då och då. Att  få vara stilla i tystnad. Att få släppa alla krav, alla måsten, alla borden. Att bara få vara. I Åre gamla kyrka erbjuder vi kvällsmässan ”Andrum” på torsdagskvällarna. Den här kvällen blev det ett synnerligen påtagligt andrum. Det kändes i hela kyrkorummet. Psalmen Bred dina vida vingar som en inledning, Paulus ord i Bibeln om enhet, ljuständning vid vårt vackra ljusträd i vapenhuset, medan Janne spelade stillsam folkmusik på orgeln, delandet av bröd och vin, psalmen Bliv kvar hos mig och en improvisation över Jag vet en dejlig rosa som avslutningsmusik.

Bilden är tagen en stund innan mässan. Det var inte så här tomt sedan…

Vi var lite tagna, allihop, av stunden. Det blir så ibland. Det är något med delaktigheten. När alla känner sig indragna i skeendet.

Det där andrummet jag kan känna i en kyrka, men som jag också kan känna ute i naturen. När det blir så där hisnande stort och jag blir en del i det stora. Det är väl något med känslan av sammanhang som gör det, gissar jag.