Jag är tillbaka! Tror jag har hittat ett sätt som kan fungera. Hann också under min bloggpaus upptäcka att jag verkligen gillar att blogga! Jag saknade att gå in här, lägga upp bilder, reflektera, kika in hos andra bloggare. Så nu hoppas jag att det går bättre med tekniken i fortsättningen.

På bilden är jag klädd som fröken Kristina Hansson. Kvinnan som öppnade Åres första hotell år 1895. Jag tycker detta är så hisnande! Tänk att innan kvinnor ens hade rösträtt i vårt land, hade hon modet och drivkraften att öppna ett hotell i en bygd som knappt hört talas om hotell tidigare. De turister, eller ”luftgäster” som dittills besökt Åre hade blivit inhysta hemma i folks gårdar. Denna makalösa kvinna ska jag föreläsa om framöver. Det blir en föreläsning om henne, om hennes hotell, men det blir också en föreläsning om kraften i oss människor, och förstås en del om Åres turisthistoria. Det ser jag verkligen fram emot!