”Båthus med liten markplätt” var tänkt att enbart vara ett arbetsnamn på den novell jag skickade in till en antologitävling. Novellen kom med, och namnet hängde sig helt enkelt bara kvar. Nu tycker jag att det är en ganska spännande titel. Det är också en ganska spännande novell, om jag får säga det själv. Den bara kom till. Jag såg att antologitävlingen utlystes, jag såg att bokens tema skulle vara ”Orter och ställen”, jag tänkte ett kort ögonblick, och sedan föddes berättelsen. Det var i stort sett bara att skriva ner den.
Detta förunderliga. Var kom han ifrån, den gamle mannen i min novell? Plötsligt fanns han bara till. Och hans dotter och hennes ”stadsgröna kappa”. Hur kunde hon bara komma till? Ja, jag förundras över hur berättelser föds. Hur människor kommer till i ens hjärna.
Antologin kommer att släppas på en releasefest på Länsbiblioteket i Östersund 15 sep kl 18. Då ska vi alla författare vara på plats. Det blir skoj.