Mellan Vemdalen och Vemhån finns en riktig pärla vid namn Vålkojan. Det är en restaurang och café och de verkar också ha någon form av relax och bastu. Stället ligger så vackert alldeles intill ån Vemån. Där serveras alldeles fantastisk mat, jag har ätit där några gånger. Allt lagas från grunden och alla råvaror kommer från trakten. 

Idag var jag där med älskade dottern och kära mor. Vi satt ute alldeles vid vattnet och fikade. Jag och dottern åt en gudomlig räksmörgås, mamma tog en jordgubbspaj.

Innan vi åkte till Vålkojan var vi ute på vandring. Vi tog bilen till Bjlörnrike och följde till viss del en led som kallas Äventyrsleden. Mycket vackert! Lummig grönska och en porlande bäck med glasklart vatten. Leden var dock ganska kort så vi gick också längs vägar bland fritidshusen. Det har hänt mycket med Björnrike. Det växer och växer.