Jag förundras ofta över hur idéer kommer till en, hur nya lösningar på saker föds, hur nya tankegångar plötsligt bara finns där. 

Jag minns hur jag för några år sedan satt i bubbelpoolen på Storsjöbadet och hur en spännande idé om en musikkonstellation plötsligt dök upp. Och på bara några ögonblick hade jag en hel konsert klar i huvudet. När jag kom hem var det bara att ringa några samtal, få några ja, och plötsligt hade kvartetten Priests of Jamtland fötts. Mina tre fantastiskt musikaliskt begåvade prästkolkegor Helen Lugner, Svante Tängmark, Lars-Åke Wikström och jag kom den vintern att göra en rad julkonserter runtom. Det var så skoj! Och idén föddes i en bubbelpool!
Igår fick jag förfrågan om att göra en konsert framöver, eller en musik-och lyrikkväll. Jag lovade att fundera på saken, men hade inga uppslag. Men så var jag här i sjöstugan under dagen och pysslade på, och plötsligt kommer idé efter idé. Allt medan jag eldar skräp, planterar blommor, dricker kaffe vid vattnet och allmänt bara myser, så föds idéerna. Nu har jag skrivit ner dem och jag kan tacka ja till konsertförfrågan.
Visst är det väl förunderligt?