Jag vaknar vid sju. Tar med mig Gillis ut på promenad längs vattnet. Kommer hem och gör upp eld för att koka vatten för att göra mig en kopp kaffe. Sätter mig på altanen och dricker mitt morgonkaffe, skriver i min reflektionsbok och blickar ut över sjön. När kaffet är urdrucket hämtar jag vatten, häller i en stor gryta och värmer det över elden. Sedan väntar diskning av gårdagens disk som blev stående på vänt. Maken snickrade ihop världens bästa utomhusköksbänk härom dagen och där är det härligt att stå och diska. När det är gjort tar jag en löptur på en halvtimme och när jag kommer hem vankas frukost. Fil och jordgubbar och granola. Bestämmer mig för att städa utedasset. Vi har jordens finaste utedass med fönster mot sjön. En god vän snickrade det åt oss för några år sedan och det har allt en kan begära av ett utedass. Till och med ett foto av gamle kungen. Så jag hämtar mer vatten och värmer över elden. Häller upp i hink med ordentlig grönsåpa och tokskurar golvplankorna. Blir fint, men inte lika fint som det var när vi kom hit för någon vecka sedan. Då hade fina vänner, som tältat här några nätter, tagit sig an utedasset. Det var en sann överraskning att se dasset då! När städningen är klar sätter jag mig i solstolen en stund och läser. Dags för lunch. Vi äter kräm och mjölk på altanen. På eftermiddagen får vi besök av en av mina fina bröder och hans familj. Den yngste vill absolut bada och han och jag ger oss ut i vattnet. Han är ner med mest hela kroppen, jag med en liten bit av benen… Inte är det varmt, men sådana detaljer bryr han sig inte om alls. Sedan fikar vi och hinner också gå in i skogen och leta blåbär innan det är dags för dem att åka. De hinner knappt lämna oss förrän nästa gäng kommer – våra goda vänner som bor utomlands men som är här under sommaren. Vi sitter vid grillplatsen och grillar hamburgare och annat gott. Vi äter jordgubbar och chokladpraliner till dessert. Det är en makalös kväll med sol och värme! Några bastar lite senare och vågar sig på ett dopp. Ikväll står jag över badet. Doppade mig häromkvällen. Uppfriskande är väl det bästa ordet. Det är sent när jag kryper till kojs med min bok. Jag läser en stund, men somnar ganska snart. Tacksam över livet vid sjön.