Den första januari 2015 inledde jag ett års köpstopp. Jag bestämde att jag inte skulle köpa någonting till mig själv som inte var absolut nödvändigt. Jag trodde det skulle bli svårt. Det blev det inte. Det var liksom bara att fatta beslutet och sedan följa det.

Nu är 2016 över och jag har inte längre något köpstopp, men allt vad gäller shopping är förändrat. Jag har absolut ingen längtan efter att handla! Jag köper enbart det jag behöver, men kommer inte på tanken att gå i butiker så där bara för att, som jag kunde göra förut.
Jag har på ett helt nytt sätt börjat se möjligheterna i second hand och Blocket. Jag har börjat fundera på att sy mina egna kläder… Alltså, börjat fundera, inte faktiskt börjat sy… Men, som sagt, rejält förändrat shoppingbeteende. Känns bra för både miljön och ekonomin…
Dessutom har jag sålt min bil och har nu levt ett bilfritt liv ganska länge. Det går hur bra som helst! Vi bor så bra till och har nära till det mesta, så jag går och går. Och åker tåg och buss. Ett bra beslut!