Vad var det som gjorde att jag ville starta en blogg, och drog igång den någon gång i höstas? Flera skäl. Dels att ha liksom en ”mötesplats” för dem som är intresserade av mitt skrivande. En plats där det går att läsa om vad jag tidigare har skrivit, och vad jag håller på med för tillfället. Dels liksom en ”anslagstavla” där jag kan skriva om vad som händer framöver, en föreläsning jag ska ha, eller kanske en konsert. Dels en plats där jag kan skriva små reflektioner kring livet där det inte behöver vara så formellt och genomtänkt, utan mer direkt. Men min blogg handlar inte bara om mina kreativa sidor, utan också, som ni märkt, om livet i fjällvärlden och om livet som präst i Svenska kyrkan.

Sedan tror jag att en blogg på något sätt är en förlängning av sådant som jag pysslat med sedan jag var ett barn – att skriva och klistra in bilder. Jag har alltid älskat allt sådant pyssel. Ni ska se alla fotoalbum jag gjorde när jag var yngre med bilder och detaljerade redogörelser över platser, datum, personer… En blogg är nästan samma sak. Jag klistrar in bilder och skriver det jag själv vill.

Jag är lite glad i min blogg, och jag är glad över er som hittat hit.

Den här bilden hittade jag idag. Här hade jag ännu inte börjat klistra in foton i album, men jag hade börjat spela orgel.