Varje människa bär en historia, ja, så sjöng hon, Marie Bergman, någon gång på 80-talet. Så rätt hon hade! Varje människa bär historien om sitt liv – minnena, erfarenheterna, drömmarna, förlusterna, sorgerna, glädjen. Och varje människoliv är värt att berättas. Det finns inget liv som är för fjuttigt eller oansenligt eller omärkvärdigt.
Nu har vi haft första dagen av kursen som jag leder på Åredalens folkhögskola, kursen ” Skriv ditt liv”. Sexton deltagare med alla erfarenheter de bär på, deras livsberättelser. Det har varit en omtumlande och lärorik dag! Det ska bli så spännande att följa dem under den här veckan och ta del av deras berättelser.
Men när vet man att man är i mål, frågade någon. Ja, när vet man när man skrivit klart? Alltid svårt att veta. Kanske alldeles särskilt när man skriver sitt liv.