Inför sommarens Storsjöyra spelas Yran-TV in. Ett av alla inslag handlar om tio Jämtlandsförfattare. Jag är en av dem. Idag har jag blivit filmad och fått berätta om mitt författarskap och läst ur en av mina böcker. Filmen kommer att visas på Yrans hemsida, men också på en skärm på Stortorget under festivaldagarna. Så det kan hända att du står där på torget och väntar in t ex Lasse Winnerbeck och plötsligt får syn på mitt ansikte där på storbildsskärmen. En vet aldrig så noga. Jag trodde kanske inte att jag skulle filmas i helfigur, och att mina skor skulle synas, men nu gör de nog det… Mina gamla fina träskor…

Just nu sitter jag på en bänk intill Storsjön och blickar in mot stan. Det är en dramatisk himmel över hustaken. Har hunnit uträtta en massa ärenden, ätit lunch på en uteservering, en makalöst god laxsallad, och ska alldeles strax träffa en fin vän.

Det kan vara åska på gång.