Hej bloggläsare!
Ni blir fler och fler. Så skoj!
Den vanligaste frågan i Åre – Duved från maj och framåt är: ”Hur länge blir ni kvar här uppe?” Och det är en berättigad fråga, eftersom så många åker härifrån när sommaren kommer, och är inte tillbaka förrän skolan börjar till hösten. Många har sommarhus på Gotland eller i Stockholms skärgård eller på Västkusten. Det blir så i en inflyttarbygd som det här är. Det finns fortfarande ett ”hemma” någon annanstans.
Våra somrar brukar se lite olika ut. Några veckor här hemma. Någon vecka i sjöstugan. Någon vecka i Hede där vi kommer ifrån. Kanske någon vecka med en semesterresa, till t ex Gotland. Den här sommaren, som jag tidigare skrivit om, blir en Jämtlandssommar. På önskemål från älskade dottern, som inte vill åka någonstans. Bara vill vara hemma i Jämtland-Härjedalen. Jag tycker det känns sunt och bra.
Och dagar som dessa är det rakt av bra! Tänk så fint det är i Jämtland när himlen är blå och solen skiner och maskrosorna blommar och ängarna är lysande gröna och snön ligger vit på fjälltopparna. Det finns inget vackrare! Så nu har vi sköna dagar, dottern och jag, och maken arbetar några dagar till.
Vi har lata förmiddagar. Hon sover ut och ser på Sommarlov på TV. Jag dricker kaffe, läser tidningen och arbetar med lite olika projekt som ligger framför. Hon hänger lite med kompisar och lite med mig. Igår hade vi obegripligt sköna eftermiddagstimmar på altanen då vi läste, slumrade och åt glass. Nyss har vi precis varit ut på en cykeltur genom allt det gudomligt vackra.
(Det är inte helt sant att vi bara ska hålla oss i Jämtland-Härjedalen i sommar. Till helgen ska vi faktiskt iväg en sväng för att göra något riktigt roligt. Det återkommer jag om.)
Lev väl i sommarvärmen!
/Karin