Det är inte ofta en vaknar en midsommaraftons morgon med strålande sol och varma vindar. Men i dag var det just så. När jag gick ut med lille valpen vid halv sju var det en helt fantastisk morgon! Så jag satte mig förstås på altanen och drack kaffe och läste tidningen och kände solen värma. Efter frukost med familjen och lite administrativt arbete klippte jag gräset på vår gård. Det är en av mina favoritsysslor. Jag gör det alltid med lurar i öronen och varvar mellan att lyssna på en bok, på radio eller någon spännande pod. Men idag lyssnade jag på radion och rapporteringen kring Storbritanniens utträde ur EU. Det känns rätt oroligt nu, och många var de som uttryckte sin oro inför Europas framtid.
När gräsklippningen var avklarad gick vi för att plocka blommor. Det växer så otroligt mycket blommor nu i vägkanterna, det bara flödar av liv! Vi plockade massor och gick hem och gjorde midsommarkransar. En till älskade dottern och en till busige valpen.

Sedan åkte vi till hembygdsgården i Åre på traditionsenligt midsommarfirande. I år kunde de som ville det ha sommarklänning och slapp dunjacka och mössa, vilket annars hör till vanligheterna… Vi var där en stund, träffade en massa folk, fikade och hade trevligt. Vi for hem och lagade midsommarmiddag i all enkelhet och åt den ute i trädgården. Vilken lyx!
Senare på kvällen åkte vi till Ullådalen för att uppleva midsommaraftonen på fjället. Det blev rätt magiskt. Det blev också Gillis första äventyr till fjälls, och han verkade gilla det. Han flög över mossor och tuvor, skuttade över myrar, sprang bland klippor och stenar, och svansen viftade precis hela tiden.

När vi kom hem åt vi dessert. Kladdkaka som dottern bakat, glass och jordgubbar. Gott! Det blev en lugn, stillsam och skön midsommarafton. Hoppas er dag och kväll är riktigt fin!