Ja, får man det? På en fjälltopp med vidunderlig utsikt? Vid en glittrande sjö? Hemma i trädgården? Ja, allra oftast får man det. Inom rimliga gränser förstås. Men jag har vigt lyckliga vigselpar på många olika platser i våra trakter, det brukar bli fina stunder.
Idag träffade jag ett vigselpar som ska gifta sig i Åre gamla kyrka. Det är många, många som kommer hit och gifter sig här. Människor från hela Sverige och emellanåt från andra håll i världen. Och den kyrkan gör något med människor! Så många som jag sett som stannar till innan för kyrkporten och måste stå stilla och liksom hämta andan.
Här har jag vigt par när kyrkan varit fylld av glada gäster, men kanske lika ofta har det varit enbart vigselparet tillsammans med deras barn eller vittnen.
Jag är tacksam och ödmjuk inför den uppgiften! Det är stort och vackert att få dela ett så viktigt ögonblick i människors liv.