Första sommarlovsdagen. Solen skiner och älskade dottern, hennes kompis och jag åt american panncakes på altanen. Sedan bestämde vi oss för att ta en cykeltur. Vi har ungefär 7 km till Åres hembygdsgård, så vi tänkte det kunde vara en bra idé att cykla dit. När vi kom fram kunde vi konstatera att de inte hade öppet, men personal fanns på plats, och de fina tyckte absolut att vi skulle få fika i alla fall. Så där satt vi i solen och åt nybakade kakor och drack hemkokad rabarbersaft/kaffe.
Åres hembygdsgård är en mycket vacker plats på jorden, och när de på riktigt har öppet serverar de väldigt goda våfflor, tunnbrödstutar, bullar och kakor. Väl värt ett besök.
Vi cyklade hemåt igen och tog en stunds siesta inomhus. Tjejerna såg på film och jag läste en bok. Till middag ska vi grilla. Och sitta och äta på altanen. En bra första dag på sommarlovet.