Igår kväll fick vi uppleva en fantastisk kväll i Duveds kyrka. Alla församlingens barnkörer, församlingens Unga blåsare, Årekören och musiker bjöd på en härlig konsert! Många hade kommit för att lyssna, och alla verkade glada och berörda av musiken. Det är något särskilt  med musiken i kyrkan! Det är något särskilt när människor i olika åldrar kommer samman kring musiken!
Konserten hade två olika delar. Den första delen var fylld av sommarsånger, den andra delen handlade om hur vi är mot varandra. Och det är mäktigt när körerna sjunger tillsammans om varje människas lika värde, om att alla får vara med, om att alla är betydelsefulla. Jag tänker att det betyder något att barn får sjunga sådana texter, att de orden faktiskt gör skillnad. Inte bara hos barnen förstås, men kanske mest hos dem. Och då sitter jag där i kyrkbänken som både stolt mamma och stolt präst och tänker att nu är liv i kyrkan. Och en sådan här kväll tror jag många faktiskt också känner att kyrkan är mitt i livet.

Idag har jag gått in och ut från altanen. Det har i ena stunden varit soligt och varmt, i nästa stund kallt och blåsigt. Men jag gläds över att ha altandörren öppen och kunna vara där ute rätt mycket. Gläds över blommorna på bron som jag planterade igår, gläds över den makalösa vyn över Skutan.