Började dagen med att sitta hemma vid matrumsbordet och förbereda mig inför nästa veckas föreläsningar. Drack kaffe, skrev och sjöng. Mest av allt sjöng jag ”Goliat” av Laleh, som är en av de låtar jag sjunger under mina föreläsningar. Den låten är förstås kopplad till den märkvärdiga berättelsen om David och Goliat. Den lille herdepojken David som lyckas övervinna jätten Goliat med list och med mod och med Guds hjälp.

Nu på eftermiddagen damp en nyskriven bok ner i min postlåda. En bok med 101 tips om hur man kan använda frälsarkransen. Där finns en intervju med mig om hur man kan koppla ihop min bok med de olika pärlorna.
Och jag tänker på David när jag ser den fantastiska bilden från demonstrationen i Borlänge. Kvinnan som bär så mycket mod att hon går fram till männen i demonstrationståget och gör sin Nelson Mandelahälsning. Var du inte rädd, frågade reportrarna. Hon svarar att hon inte tänkte, hon bara gjorde. Hon gjorde det hon gjorde för en bättre värld, för mångfald, för varje människas rätt att vara den hon är. Fantastiska kvinna! Vi behöver fler som hon! Vi behöver fler som hon och fler som David. Sådana som vågar kämpa mot det onda, för det goda.
Kvinna står med uppsträckt arm framför första Nordiska Motståndsrörelsen, under första maj i Borlänge 2016.