När vi vaknade i morse var allt vitt, och stora snöflingor föll mot marken. Dottern blev förkrossad – nu är hon less på vintern. Nu vill hon få sätta upp sin studsmatta här ute på gräsmattan. Jag blev kanske inte förkrossad, men en smula trött. Jag vill ha också ha vår nu! Jag vill ha sol och tussilago och varma vindar och gräsmattor som går över i grönt.
En del av det kommer jag säkert att få uppleva redan imorgon kväll. Då flyger jag till Stockholm med kära mor. Jag anar att det är långt mer vår där än här. Ser fram emot att kunna sitta på uteserveringar i solen och kika på människor. Det är något av det bästa jag vet.
Vi ska vara där i två dygn. Ärendet är i första hand en föreläsning i Uppsala på torsdagen, men det är ju så himla bra att kombinera jobb och mysig ledighet.
Så nu packar jag och förebereder mig. Innan vi flyger till Stockholm ska jag också hinna med en föreläsning på Frösön.