Den här dagen går i mångfaldens och regnbågens tecken. Egentligen skulle en Pridefestival pågå här i Åre den här helgen, men av olika skäl blev den inställd. Men kommer igen nästa år. I Åre församling bryr vi oss inte om att Pridefestivalen blev inställd, utan har en Regnbågsgudstjänst, precis som planerat.

Så idag målade jag naglarna i regnbågens alla färger och gick till Duveds kyrka med förväntan i stegen. Barnkören Schysst häng medverkade, och gjorde det helt fantastiskt bra!

Jag predikade kring Jesus ord om att vi ska älska varandra. Och jag talade om regnbågen som ett hoppets tecken, ett tecken om mångfald och stolthet. Jag talade om att vi behöver kämpa för en värld där vi får vara de vi är, där vi blir respekterade och schysst behandlade oavsett var vi kommer ifrån, oavsett vår hudfärg, oavsett sexuell orientering, oavsett religion, språk, kultur osv. Predikan avslutades med att Schysst häng sjöng ”Vilken värld det ska bli”. Jag tror det var fler än jag som grät i den stunden.

Jag är tacksam och lycklig för den gudstjänsten!