Jag är så glad att bo i en by där det finns en yogastudio. För min del tar det fem minuter att promenera dit. Hon som äger yogastudion heter Kristin och leder oss i Kundaliniyoga. En stillsam, meditativ yogaform med mycket fokus på andningen. Jag har tidigare gått på ashtangayoga, som är en väldigt kraftfull och rätt tuff yogaform, men gillar Kundalinin mycket bättre. Tycker om att man utför positionerna länge, hinner andas länge i varje position. Du kan läsa mer om Kristin och hennes yogaklasser här: www.vagayoga.com.
Under hösten gick jag på torsdagsmorgnar kl 6.15. Det är något visst med att stiga upp tidigt, ge sig ut i mörkret och sedan komma in i värmen. Att i skenet från flämtande värmeljus starta dagen med att yoga. Det är en förunderligt bra start på dagen. Under vårvintern har det passat mig bättre att yoga på måndagskvällar.
Men idag hade jag bestämt mig för att yoga på morgonen. Jag lade fram yogakläderna redan igår kväll för att ha allt klart när det var dags att ge sig av. Men…telefonen laddade ur under natten och kunde inte väcka mig. Så när jag vaknade vid 6.30 var det redan för sent. Typiskt! Men jag får fler chanser. Det är jag glad över.