Jag satt i morse och skrev det sista inför kvällens föreställning i Åre gamla kyrka ”Från mörker till ljus”. Jag satt och skrev om mörkret, lidandet och döden som är en del av påskens innehåll. Utanför var det en tungt gryningsljus, grå himmel och stora snöflingor som dalade. Men plötsligt var det som om himlen lystes upp och solstrålar började lysa in på mig.
Och det är ju den andra delen i påskens skeende: Ljuset som återvänder. Livet som återvänder. Ondskan och döden som aldrig får sista ordet.

Jag tror det blir en stark upplevelse ikväll, när vi ska få uppleva hela påskens skeende på en timme med ord och toner. Vi behöver påskens budskap så innerligt väl, inte minst i vår tid. Inte minst efter terrorattacken i Bryssel igår. Vi behöver påminnas om att vi lever i påskens skeende ständigt.  Från mörker till ljus. Från liv till död. Vi behöver våga lita på det.