I går kväll hade Elin Olofsson sitt boksläpp i Tulleråsens bygdegård. Det är hennes tredje bok ”Gånglåt” som nu släpps och firas. Jag for dit tillsammans med en god vän, trots rapporter om kraftig storm och oväder. Det blev en väldigt fin kväll! Vi bjöds på gott att äta och fick lyssna till ett samtal mellan Elin och en inbjuden journalist. Vi fick också höra Elin läsa en bit ur nya boken. Elin Olofsson är fantastisk och jag unnar henne alla framgångar. Hon har fått så enormt fina recensioner för den här boken. Jag köpte den igår och ser fram emot att läsa den.

Att vara på boksläpp gör också att jag påminns om mina tre boksläpp. Jo, jag har ju faktiskt haft den stora förmånen om att släppa tre böcker. Den första boken ”Sorg – det mest gåtfulla i mitt liv” skrev jag tillsammans med de här sköna bönorna. Jag hittar inga bilder från vårt boksläpp på Länsbiblioteket i Östersund, men det blev en väldigt fin eftermiddag. Massor av folk kom och många ville köpa vår bok. Den här bilden är från radiostudion när vi var där för att berätta om boken. Boken släpptes i november 2012.

Hösten därpå släpptes så min roman ”Den där elden inom”. Jag valde att ha boksläppet på församlingshemmet i Hede, eftersom boken utspelar sig där i min hemby. Jag var klädd i tidstypiska kläder för bokens handling, 1930-1940-tal. Jag hade sådana farhågor inför detta boksläpp. Ingen kommer att komma, var den första farhågan. Den andra farhågan var: OM nu någon ändå kommer, så kommer ingen vara intresserad av att köpa boken. Men, vet ni, jag hade fel. Det kom massor av folk. och många köpte boken. och många tyckte om den. Bilden är tagen av Torbjörn Hedmark.

Hösten 2015 släpptes min tredje bok ”Du ritar i sanden.” Då hade jag boksläppet i Gamla kyrkan i Östersund. Också denna gång hade jag finaste Astrid med mig som jag hade glädjen att få musicera med under kvällen. Åh! Vilken kväll! Så många som kom och så många som ville köpa min bok. Vilken känsla! Och vad skulle jag ha gjort utan min kära vän Gabrielle som skötte markservicen? Grejade med mingelfikat, körde iväg för att hämta en mikrofon när den befintliga krånglade. Vad vore livet utan sådana vänner?
Bilden är tagen av en annan vän; Eva Grelsson. Jag ser väldigt lycklig ut. Det var jag också.