Jag har skrivit och arbetat hela förmiddagen och längtat ut! När lunchen kom spände jag på mig skidorna och gav mig av. Det är en makalös lyx att ha så nära till längdspåret som vi har. Jag gillar verkligen att åka skidor. Att glida fram längs spåret, låta hjärtat jobba, låta tankarna sväva fritt.

Och det är något med att arbeta med kroppen som sätter igång kreativiteten! Alldeles oavsett om jag åker skidor, promenerar, springer eller simmar så kommer idéerna. Ord, formuleringar, toner… Ofta behöver jag gå direkt till datorn eller skrivblocket, när jag kommer hem från en träningsrunda, för att anteckna sådant som kommit till mig. Ofta leder det till ingenting alls. Ibland leder det till ord som blir sångtexter eller bokmanus.

Emellanåt har jag lurar när jag tränar. Då lyssnar jag på böcker, radioprogram eller poddar. Aldrig, eller åtminstone nästan aldrig, på musik. jag gillar prat och ord.