Igår kväll var det alldeles fullt av människor i Åre gamla kyrka. Många kom tidigt för att verkligen få plats. En sådan längtan att få sjunga in julen! Och det var en sådan glädje att betrakta alla som var där. Det fanns så mycket glädje och värme. Många satt och blundade när de sjöng. Julpsalmerna sitter i kroppen. 

För mig blir det hisnande att tänka på att många av dessa psalmer har funnits med i så många generationer. Stilla natt och Nu tändas tusen juleljus har min mamma sjungit i kyrkan sedan hon var barn, mormor före henne och mormors mor. Och nu sjunger mitt barn och kanske i en framtid barn och barnbarn… Historiens vingslag så här i juletid.
Vi sjöng och sjöng och efteråt var jag alldeles fylld av glädje och tacksamhet. Stod där i sakristian och bara smälte kvällen. Och tog en selfie.